Stiu din auzite si din ce am mai vazut pe net, cum am auzit de exemplu ca de la izvor este linie de metrou pana sub Casa Popporului, facuta din ordinul lui Ceausescu.
Mai mult de atat nu cred c-o sa gasesti dar as fi bucuros daca ai face-o:
Pe la 1888, cand au inceput cele dintai lucrari de canalizare a raului Dambovita, oamenii au descoperit, surprinsi, subteranele bucurestene. S-au pus atunci multe semne de intrebare. Cine le-a construit si in ce interes? Primul care a scris despre tunelele aflate sub Bucuresti este Gion Ionescu, in celebra sa "Istorie a Bucurestilor" de la inceputul secolului al XIX-lea. O suta de ani mai tarziu, constructorii actualului bulevard al Unirii au ramas stupefiati in perioada descoperirii batranelor galerii. Unii istorici sunt de opinie ca tunelele din pantecele Capitalei rivalizeaza cu cele ale Parisului si ca ar exista multe galerii nedescoperite inca. Altii, mai transanti, cred ca ele nici Pe la 1888, cand au inceput initiatoarele lucrari de canalizare a raului Dambovita, oamenii au descoperit, surprinsi, subteranele bucurestene. S-au pus atunci multe semne de intrebare. Cine le-a construit si in ce interes? Primul care a scris despre tunelele aflate sub Bucuresti este Gion Ionescu, in celebra sa "Istorie a Bucurestilor" de la inceputul secolului al XIX-lea. O suta de ani mai tarziu, constructorii actualului bulevard al Unirii au ramas stupefiati in timpul descoperirii batranelor galerii. Unii istorici sunt de opinie ca tunelele din pantecele Capitalei rivalizeaza cu cele ale Parisului si ca ar exista multe galerii nedescoperite inca. Altii, mai transanti, cred ca ele nici nu exista si ca sunt rodul imaginatiei. Totusi, in prezent, se cunosc catacombele din zona strazii Negru Voda, precum si coridorul subteran sapat si zidit la o adancime de peste zece metri, care leaga Hanul lui Manuc, Biserica Domneasca si Curtea Veche, pe o lungime de circa 300 de metri. si intre Curtea Veche si Dealul Vacarestilor mai este un tunel. O alta galerie subterana, cu doua ramificatii, e ascunsa sub Manastirea Antim si se intinde pana la Liceul Gheorghe sincai si in zona Centrului Civic.
Galerii pe sub raurile Colentina si Dambovita
Subterane au fost descoperite si in nordul Bucurestilor, dar si in Colentina. Exista tunele care leaga Manastirea Plumbuita de Palatul Ghica, pe sub raul Colentina. Cea mai importanta galerie care are ramificatii si tunele este cea dintre Turnul Coltei si zona de vii de la Bellu, directia Calea Giurgiului, sapata pe sub biserica Sf. Ioan-Nou, imobil Nicolae Mavros si raul Dambovita. Un tunel duce spre Dealul Cociocului, dincolo de Liceul Gheorghe sincai. Altul urca spre Centrul Civic si se bifurca catre Gara de Nord si Academia Militara.
Tunelele de sub magazinul Victoria
De sub magazinul Victoria se ramifica alte trei subterane, unul catre Dealul Uranus, altul catre Palatul Telefoanelor, din nou ultimul, spre Biserica Sf. Gheorghe Nou. Cronicarii din vremea lui Caragea Voda scriau ca asta se plimba pe sub pamant cu o caleasca trasa de patru cai, de la Palatul Cotroceni si pana la Curtea din Dealul Spirii. Tot in subteranele Bucurestiului se ascundeau societatile secrete Fratia si Eteria. Se presupune ca acolo au fost puse la cale revolutiile de la 1821 si 1848. Conspiratorii depozitau in tunelele si in camerele secrete arme, munitii si mancare. Azi nu se mai cunoaste nimic despre accesul in aceste catacombe. Subteranele aveau si guri de aerisire. Una dintre ele era ascunsa sub aleea principala din Cismigiu, din nou alta se afla pe locul de acum al lacului.