Author Topic: Sala de forta  (Read 2325 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Iulian

• Staff Traceurs.ro
  • VIP
  • Traiesc pe forum
  • *
  • "Esti rezultatul deciziilor pe care le-ai luat"
Re: Sala de forta
« Reply #20 on: June 26, 2007, 08:46:42 PM »
Pai, eu vreau sa fac sala pentru conditionare, si pentru parkour si pentru arte martiale, simt ca imi cam lipseste forta(+vreau sa arat bine:vara, starnd, fete etc  :lol:), si pentru  rezistenta o sa fac alergari...trebuie sa fac neaparat, mai ales ca in vara asta ma asteapta campionatul european...

o_bserver, mersi pentru link o sa citesc posturile maine, ca-s prea obosit la ora asta sa mai si inteleg ceva :P

ps: parkourul intradevar iti lucreaza toate grupele, dar este greu sa faci pk zi de zi..cel putin pentru mine care am si alte lucruri de facut...(srry daca a parut ca o jignire dar chiar nu este :P)
alergatul slabeste.....sala "pune"......deci nu se leaga...  :D
iar daca faci intr-o zi toate grupele....esti 100% terminat si nu cresti deloc, chiar scazi...
Am sa te contrazic putin gye ... alergatu nu slabeste .. ci doar supra antrenamentul . 30 de minute de cardio ( alergare usoara cu schimbare de cadenta ) nu te va slabi.
E bine sa intelegem diferenta dintre un antrenament si un supra antrenament. Orice muschi lucrat mai mult decat este nevoie va intra in supra antrenament iar daca timpul de regenerare nu este suficient fibra musculara nu va avea timp de regenerare si astfel se va continua cu supra antrenamentul rezultand scaderea in masa musculara .
Daca nu sunteti lamuriti .. intrebati si va raspund
din ce a scris adytza, a zis ca vrea sa faca alergari ca sa faca rezistenta....daca jumtate de ora inseamna rezistenta....eu sunt nr 1 la olimpiada  :D
iar dupa mine jumatate de ora este suficient sa slabesti daca alergi cand trebuie...spre ex dimineata pe stomacul gol, jumatate de ora eu zic ca slabeste...sau dupa ce faci sala iar inainte de sala ai avut o masa mica rau...
Desigur ca daca tu nu stii ce fel de alergare sa efectuezi in 30 de minute iti vei sustine teoria ca nu poti face rezistenta in 30 de minute .
Iar la faza cu 30 de minute alergare pe stomacul gol iar esti putin dezinformat. Vei transpira si vei da jos 200-400 ml de apa din corp iar greutatea va reveni la normal imediat ce te vei hidrata cu apa .. asta daca nu ai apa cu tine cand alergi .. in fine mi se pare ca vorbesti putin in necunostinta de cauza gye .
"Aceasta comunitate sprijina PARKOUR-ul, nu COMPETITIA - antrenati-va fara rivali!"

John

• Guest
Re: Sala de forta
« Reply #21 on: June 26, 2007, 09:13:47 PM »
Shadow si-a primit raspunsul inca de pe prima pagina... /:|

Offline Dan

• Global Moderator
  • Dependent
  • Alergator profesionist
    • Parkour Athlete
Re: Mersul la sala
« Reply #22 on: March 05, 2010, 11:26:58 AM »
Din experienta mea, nu este absolut nimic in neregula cu mersul la sala. Toti sportivii de performanta merg la sala de fitness pentru a-si imbunatati si mentine tonusul muscular.

Intradevar, fitness-ul trebuie echilibrat cu un set de antrenamente specifice sportului pe care il practici... respectiv Parkour. Pentru ca musculatura trebuie invatata sa se descurce cu miscarile si fortele specifice disciplinei.

Dupa parerea mea, atat timp cat nu uiti sa iesi la antrenamente si nu te oboseste prea tare sa faci ambele lucruri, nu e ABSOLUT nici o problema. Chiar as recomanda celor care vor sa se apuce de Parkour si nu au inca conditia fizica necesara. O sa ii ajute sa intre in forma mult mai repede. Dupa aceea, pot renunta la fitness si pot continua numai pe conditionare normala.
« Last Edit: March 05, 2010, 12:36:01 PM by ^Dash^ »
“Take no thought of who is right or wrong or who is better than. Be not for or against.” - Bruce Lee