Author Topic: Parkour vs populatie  (Read 1349 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sica

• Dependent
Parkour vs populatie
« on: March 11, 2010, 01:07:29 AM »
Uni dintre cei care practica parkour sunt putin stanjeniti de faptul ca lumea se uita la ei ca la niste bolnavi si le e de multe ori rusine de ceea ce fac.

Ce parerea aveti de acest aspect.Vi s-a intamplat vreodata sa fiti deranjati de faptul ca faceti parkour si lumea se uita la voi ca la felul 3?

Am deschis acest topic deoarece aud tot mai des afirmatii de genu "eu nu ma duc acol ca e multa lume" ceea ce imi da de gandit ca le e rusine de ceea ce fac.

Offline ViciuIonut

• Nou venit
  • *
  • Danubiana a facut amvelope
Re: Parkour vs populatie
« Reply #1 on: March 11, 2010, 01:20:13 AM »
pe mine ma deranjeaza mai mult atunci cand sunt singur, atunci chiar nu imi place cand lumea se holbeaza, si prefer locuri mai retrase

in rest, cand sunt macar cu un prieten, nu ma deranjeaza deloc

dar odata mi s-a intamplat ca un  pusti de vreo 18 ani cred sa stea si sa se holbeze direct fara nici o jena, atunci chiar m-am enervat.

mai enervanti sunt oamenii din autobuz care se holbeaza, babele panicate ca nu mai apuca vezi doamne sa urce, si multe altele

scuze de partea cu offtopic
unele persoane pot fii inselatoare, deci aveti grija in cine va incredeti

Offline wutang

• Staff Traceurs.ro
  • Global Moderator
  • Traiesc pe forum
  • No pain No gain
    • Traceurs
« Reply #2 on: March 11, 2010, 01:27:10 AM »
La inceput si mie mi-a fost oarecum aiurea, dar acuma e amuzant. Ma pregateam odata sa fac o precizie si trecea o femeie, tot timpul pana mam pregatit si dupa ce am sarit avea o moaca ceva gen wtf?? o_O

Alte dati mai auzi parinti cu copii mici zacandu-le: nu mergem aici ca sunt baietii mari si te lovesc. Macar asa ne lasa in durerea noastra. Uneori ne cedeaza "trecerea" sa zic asa cand ne ved ca vrem sa sarim sau alte lucruri.

Cu timpul o sa va obisnuiti sa va antrenati singuri cu n priviri asupra voastra, nu este mare scofala, trebuie doar sa nu le dati atentie decat daca este nevoie si totul e ok.

Develop your body, your mind and your spirit , follow your  way 

Parkour: hard work over time to accomplish skill

Offline Alex

• Staff Traceurs.ro
  • Global Moderator
  • Traiesc pe forum
  • Before you can fly,learn to land
    • www.traceurs.ro
« Reply #3 on: March 11, 2010, 10:21:09 AM »
Dupa cum zicea si Ionut mai sus,acest sentiment apare atunci cand iesim singuri la antrenament,si pentru a scapa de aceasta rusine,singura modalitate este sa mergem singuri la antrenament,si sa induram ceea ce nu suportam.Cu timpul o sa vedeti ca nici nu o sa mai dati importanta la cei din jur.

Aceasta comunitate sprijina PARKOUR-ul, nu COMPETITIA - antrenati-va fara rivali !

Offline sylwake

• Dependent in devenire
  • Fly Free!
« Reply #4 on: March 11, 2010, 11:55:50 AM »
mie mi s-a intamplat cand m-am apucat de parkour, imi era rusine de ceea ce fac imi era ca zice lumea cine stie ce despre mine, azi in schimb ies la antrenamente si nu ma mai intereseaza care se uita la mine si daca se uita, ce zic despre mine e treaba lor, nu a mea. O astfel de atitudine cred ca ar trebui s-o avem cu totii. Sa nu ne intereseze de cei din jur, ca poate si ei fac ceva iesit din comun dar noi nu stam sa ne uitam ciudat la ei...fiecare cu treaba lui.
Free life with parkour

Offline Streetboy.traceur

• Dependent in devenire
« Reply #5 on: March 11, 2010, 01:55:18 PM »
mi sa intamplat asta aproape la fiecare antrenament in Bucuresti(in zonele populate)
se uita la tine parca zici ca ai fii vreun criminal in serie gata sa omoare pe cineva...nu prea suport privire astea care ti le arunca oameni cand te antrenezi...
si numai zic ca se uita ciudat si atunci cand ma vede cu pantaloni largi si imbracat lejer(pentru antrenament)
give me a break people ma duc la antrenamente nu la prezentare de moda....
Just Shut uP!!!

Offline LinkTheSpartan

• Dependent in devenire
  • Bring the violence!
    • 9-sixmedia
« Reply #6 on: March 11, 2010, 02:41:10 PM »
Momentan sunt la inceput,si nu ies niciodata singur la antrenament,am nevoie de un singur prieten care practica sau nu parkour,numai sa-mi tina de urat...Cand o sa evoluez,si o sa ma obisnuiesc,o sa merg si singur
Cel mai mult ma enerveaza ca unii cheama politia,si au impresia ca vor sa te urci in casa la om :|

I wanna be the very best
Like no one ever was
To catch them is my real test
To train them is my cause
I will travel across the land
Searching far and wide
Teach Pokemon to understand
The power that's inside
Pokemon!

Offline CretzZu93

• Dependent in devenire
  • Curaj,Rabdare,FARA COMPETITIE!
« Reply #7 on: March 11, 2010, 02:44:17 PM »
Nu chiar ca mi rusine.Dar ii sa nu ma laud prea tare.Asa mai bine satau eu in locul obisnit fara prea multa populatie.Si 2-3 la luna merg si in locurile populate.

Offline Mystick

• De-al casei
  • **
  • Parkour is the art of movement
« Reply #8 on: March 11, 2010, 02:48:45 PM »
Deci mie mi se intampla acest lucur tot timpu sa se holbeze lumea la mine ca la felul 14.In ultimul timp am incercat tot mai mult sa ignor privirile aruncate spre mine cu multa mirare si uneori enervante.Pana nu vor sti toti ce inseamna Parkour nu vor intelege ceea ce facem 'noi', deci se vor holba tot timpu sau vor zice ceva de genu: "Uitate si la asta...sare de nebun".Eu prefer mai mult sa ma antrenez in locuri nu foarte populate ca sa ma pot concentra pe antrenamentul meu fara sa fiu deranjat de privirile altora!

Offline Andrei00

• Nou venit
  • *
« Reply #9 on: March 11, 2010, 03:12:07 PM »
M-am cam obisnuit cu atitudinea asta a celor care trec pe langa mine. Stiu ca atunci cand execut un kong, un lazy, ceva, atrag privirile tuturor, si nu ma deranjeaza prea tare. Ma mai rusinez atunci cand se intampla sa ma lovesc sau sa cad, dar ma ridic si continui.

Ce ma deranjeaza intr-adevar tare e ce se intampla vara. Merg eu cu 1-2 prieteni sa ne antrenam intr-un parculet, si toti bunicii vin cu copiii exact in locul in care ne antrenam spunandu-ne ca "plecati ma de aici, ca astea nu-s pentru voi". Atitudine de tarani!
Am decis sa nu imi mai pierd timpul cu aceasta comunitate. Am dat de tot felul de cunoscatori pe aici, unul mai tare ca celalalt. Mi-am editat o parte din mesaje, in special pe cele cu rol informativ, pentru ca cine sunt eu in comparatie cu maestrii acestui forum, si cui i-ar fi folosit lucrurile pe care le scriam eu?

Offline Cris

• Staff Traceurs.ro
  • Administrator
  • Traiesc pe forum
  • Staff Traceurs.ro
    • Reborn
« Reply #10 on: March 11, 2010, 03:15:56 PM »
Merg eu cu 1-2 prieteni sa ne antrenam intr-un parculet, si toti bunicii vin cu copiii exact in locul in care ne antrenam spunandu-ne ca "plecati ma de aici, ca astea nu-s pentru voi". Atitudine de tarani!

Felul in care ti-o spun este de condamnat nu ca iti cer sa pleci. Este perfect normal sa-ti ceara sa pleci,este un loc de joaca pentru copii. Doar nu ai vrea sa astepte dupa tine.
Noi avem posibilitatea sa ne antrenam oriunde si oricand ,nu poti spune acelas lucru si despre ei.

Data viitoare stai mai relaxat,e in regula ce ti se intampla.
Aceasta comunitate sprijina PARKOUR-ul, nu COMPETITIA - antrenati-va fara rivali !

Offline RobY

• Dependent
    • Natural tea recipes
« Reply #11 on: March 11, 2010, 04:25:50 PM »
Pana la urma suntem in societate si pentru multi oameni e ceva nou.Automat ceva nou bun sau rau iti atrage atentia si nu e nimic rau in faptul ca se "holbeaza".Momentan cred ca toti traim inca in societate si nu suntem sihastri izolati pe munte deci e un lucru normal ca omul acela sa se uite la tine din moment ce tu imparti domniul public cu el.

Sa o luam altfel el merge pe unde tu sari si nu e normal ca un om intreg la minte sa priveasca doar inainte atunci cand merge.

Daca te-ai nascut esti obligat sa faci toate eforturile posibile pentru a atinge succesul!

Afla mai multe despre mine pe Twitter
Retete ceaiuri, remedii naturiste si obiceiuri sanatoase.

Offline uzzi

• VIP
  • Dependent
  • *
  • Train Safe
« Reply #12 on: March 11, 2010, 04:36:57 PM »
Partea proasta in toata combinatia asta e ca te poate demotiva enorm!

Imi amintesc ca in ziua in care am invatat wallspin eram super fericit,eram la inceput,super entuziasmat.L-am dat pe un zid si au trecut 2 ciobani pe langa mine si mi-au spus "Bravo ba baiatule o sa ajungi Spider Man",au spus`o cu un aer flegmatic,in bataie de joc.Lucrul asta m-a demotivat enorm chiar am vrut sa renunt dar in timp mi-am gasit calea si am constatat ca mi se rupe de cei din jurul meu!

Ce vreau sa spun defapt e ca nu trebuie sa va intereseze parerea celor din jurul vostru.Prea putin conteaza daca rad sau va ia la misto cel putin NOI facem miscare!

"Daca iti e frica sa cazi o sa cazi pentru ca iti e frica sa cazi"

Offline Byteripper

• Nou venit
  • *
« Reply #13 on: March 12, 2010, 12:28:59 PM »
Gandeste-te ca ai o pregatire fizica care te ajuta sa faci lucruri pe care multe persoane nu le pot face, nu trebuie sa te simti ciudat din cauza asta. Atat timp cat nu deranjezi pe nimeni cu antrenamentul tau esti liber sa faci ce vrei, in limita decentului:).
Poti sa fii sigur ca unele persoane se uita doar din curiozitate sau cu dorinta de a face si ei macar jumate din cate faci tu, ca traceur.
Eu sunt inca la inceput si nu pot sa fac mare lucru, dar mai fac sarituri prin parc, mai stau in maini si nu ma simt deloc ciudat:).

Offline takko

• Nou venit
  • *
  • CITY!.OUR PLAYGROUND.
« Reply #14 on: March 12, 2010, 10:31:23 PM »
Locul pe care il frecventez eu si cam cel mai bun din oras e exact pe axa centrala si langa un mare hipermarket,as putea sa zic ca face chiar parte din el si atunci cand fac diverse miscari sau chiar incalzire oameni se uita si parca zic din ochii ceva de genu wtf?? asta e nebun sau ce?.Si cu timpu' am invatat ca nu mai imi pasa si ca nu se uita fiindca esti ciudat ci pentru ca ei nu pot face asa ceva si te cred un fel de superhuman.Dar daca ii ignori si esti politicos , nu ii incurci nu zice nimeni nimic.Adevaru e ca mai iese cate un cioban de politist care nu a vazut in viata lui un om care se antreneaza si iti zice ca sa pleci si poti sa ii zici tu ca te antrenezi si pentru lotul oficial ca nu crede.Pana o sa fie cunoscut si parkour-ul si notiunea de traceur in Romania trebuie sa induram si asta oricum ne face mai puternici cel putin psihic.
« Last Edit: March 12, 2010, 10:38:56 PM by takko »

Offline Rock2012

• Nou venit
  • *
  • Ce nu ma omoara ma face mai puternic !
« Reply #15 on: March 12, 2010, 10:48:43 PM »
Eu personal nu am probleme de genul acesta daca cineva se uita la ce fac macar sa aplaude ! E treaba lor eu imi vad de treaba mea ! Deci nu mie rusine sa fac nici macar daca pic sau ceva de genu ! Bafta si nu-ti fa griji ca se uita lumea la tine pur si simplu nu inteleg!
Face to face, out in the heat
Hangin' tough, stayin' hungry
They stack the odds 'til we take to the street
For we kill with the skill to survive

Offline Sinyx

• De-al casei
  • **
  • I'm not a hero
« Reply #16 on: March 12, 2010, 11:47:44 PM »
Nu de putine ori...
Azi chiar i-a zis o femeia mai in varsta unui coleg de-al meu, sa rastit la el ca-si rupe picioarele si maineile...
Defapt nu stiu de ce ii roade pe ei ce facem noi... sa-si vada de treaba ca nu-i deranjam.
Daca i-am deranja ar avea dreptul... dar asa nu.

Offline Iustinic

• De-al casei
  • **
  • Fii puternic, pentru a fi util
« Reply #17 on: March 12, 2010, 11:59:23 PM »
Exact... Eu personal am noroc ca aici in BM este un loc destul de dragut pentru antrenament si este foarte retras :D. Daca trece cel mult 5-6 persoane intro ora. Dar si cand trec... Fac o mica pauza. Ca sa nu se opreasca si sa hoalbe la mn. Da de obicei nu ma simpt intimidat decat daca sunt singur. Daca sunt cu un prieten, fac orice.... Cand sunt singur... Parca nu mai e la fel...

Offline CretzZu93

• Dependent in devenire
  • Curaj,Rabdare,FARA COMPETITIE!
« Reply #18 on: March 21, 2010, 11:29:22 AM »
Exact... Eu personal am noroc ca aici in BM este un loc destul de dragut pentru antrenament si este foarte retras :D. Daca trece cel mult 5-6 persoane intro ora. Dar si cand trec... Fac o mica pauza. Ca sa nu se opreasca si sa hoalbe la mn. Da de obicei nu ma simpt intimidat decat daca sunt singur. Daca sunt cu un prieten, fac orice.... Cand sunt singur... Parca nu mai e la fel...
Intrun fel.La fel ca tine.Dar nu imi pasa cine se uita.Fac mai departe.

Offline Razvan

• Dependent in devenire
« Reply #19 on: March 22, 2010, 11:15:35 AM »
Cand ma antrenez nu dau importanta la cei din jurul meu nu ma interseaza pot sa ies si singur la antrenament daca lumea se uita "holbat" la mine nici nu dau atentie..sau ceva imi antrenez propriul meu corp si nu ma gandesc la nimic. Asta nu trebuie sa fie ceva care sa te demoralizeze sa nu mai practici singur sau ceva..