eu consider acesta un articol cu informatie total eronata facut doar ca sa sperie oamenii si sa nu mai consume energizante, cafea sau mai ales zahar.
Eu beau zilnic minim 3 cani de cafea pe zi si n-am nimic. Pot sa dorm noaptea linistit, ma trezesc odihnit etc. Au fost zile in care am baut peste 10 cafele si iara-si nu m-a afectat.
Energizante lafel, pana acum poti sa ii numeri pe degete pe cei care au murit din ele si aia aveau defapt probleme de inima.
Cu zaharul iara te inseli. Nu-ti trebuie cantitati mai mari de zahar dupa ce ii se duce efectul, crezi ca face parte din categoria drogurilor grele ?
Nu ii se duce nici un efect, zahar-ul stimuleaza creierul si toate simturile, nu le dau peste cap. Zaharul (ma refer si la fructe si alte alimente bogate in carbohidrati) stilmuleaza producerea de endorfina in creier, substanta care in anumite cantitati stimuleaza producerea celulelor albe, adica stimuleaza sistemul imunitar.
Citeste mai mult aici:
http://www.medicalstudent.ro/publicatii/serotonina-endorfina-ciocolata-si-fericirea.html