Author Topic: Raspunsul la consumarea energizantelor.  (Read 268 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Razvan

• Dependent in devenire
Raspunsul la consumarea energizantelor.
« on: March 05, 2010, 10:42:59 AM »
« Last Edit: March 05, 2010, 10:44:41 AM by Razvan »

Offline Dan

• Global Moderator
  • Dependent
  • Alergator profesionist
    • Parkour Athlete
Re: Raspunsul la consumarea energizantelor.
« Reply #1 on: March 05, 2010, 11:19:10 AM »
Ai punctat foarte bine utilizarea bauturilor energizante, mai ales cu alcoolul. Multi pusti fac asta pentru a-si mentine corpul in alerta, si ajung sa-si deregleze absolut toate simturile, in timp ce creierul lor ramane oarecum lucid. Apoi cred ca pot sa conduca acasa, sau eu stiu ce sa faca.

Dar in legatura cu moartea prin cofeina... 6 cesti nu sunt nici pe departe de ajuns. Pentru o persoana de 70 de kile, e nevoie de 97.98 cesti de cafea pentru a da coltul. Poti sa verifici singur, aici: http://www.energyfiend.com/death-by-caffeine
“Take no thought of who is right or wrong or who is better than. Be not for or against.” - Bruce Lee

Offline Traceur Speedy

• Dependent in devenire
  • everything`s gonna` be allright
« Reply #2 on: March 05, 2010, 12:54:55 PM »
se pare ca tot acest citat a fost impotriva energizantelor, iar la sfarsit scrie ca te ajute, un pic cam ciudat.

este adevarat ca daca consumi in cantitati mari ajungi dependent

insa nu strica atunci cand ai mare nevoie, sau cand vrei doar acel gust bun pe care il ofera

My fear is my only courage

Offline Razvan

• Dependent in devenire
« Reply #3 on: March 05, 2010, 06:45:14 PM »
Citatul respectiv nu este impotriva energizantelor. Vrea doar sa spuna ca nu sunt benefice pentru corp. Nu neeaparat daca bei 1 cutie sau 2 cutii vei avea mai multa energie! Poti bea foarte bine si o sticla racoritoare de apa plata sau un suc natural.

Offline robbie.tm

• Dependent in devenire
  • Elibereaza-ti mintea....fi una cu obstacolu !
« Reply #4 on: March 05, 2010, 06:52:46 PM »
Eu acuma 3 ani sa fiu sincer daca nu consumam macar o doza pe zi nu ma simteam bine , si ma bucur ca am scapat de acest "drog"  si consum rar energizante ( o data la 2-3 saptamanii) si atunci de pofta:D
foarte bun tipicu;)

Offline Streetboy.traceur

• Dependent in devenire
« Reply #5 on: March 10, 2010, 02:02:18 AM »
sincer eu am inceput de la un timp cu cafeaua(e si asta un viciu:) )
de vreo 3 luni incoa diminetile o ceasca de cafea tare
si nu prea mia dat efecte adverse...
dar am facut odata un experiment sa vad cum ma simt daca imi beau doza normala(dimineatza) si la pranz mai beau una...hhmm...dupa ce am terminat a doua ceasca dupa 3 minute am avut o stare de agitatie ciudata..
a doua zi dimineata am facut experiment cu o ceasca dimineatza,iar la pranz 2 cesti...
atunci dupa ce am terminat cestile alea doua de cafea(vreau sa spun ca o cafea concentrata si bogata in cofeina facuta la chestie daia cu aburi) am simtit cum imi tremura toti muschi si simteam ca imi explodeaza venele de la cap de la tensiune...
asa ca dud'zilor usor cu cofeina asta
Just Shut uP!!!

Offline fishboneZ

• Traiesc pe forum
    • Webdesign si Grafic Design. Servicii solutii web alba iulia si romania la pret avantajos. Oferte foarte bune
« Reply #6 on: March 10, 2010, 01:22:03 PM »
eu consider acesta un articol cu informatie total eronata facut doar ca sa sperie oamenii si sa nu mai consume energizante, cafea sau mai ales zahar.

Eu beau zilnic minim 3 cani de cafea pe zi si n-am nimic. Pot sa dorm noaptea linistit, ma trezesc odihnit etc. Au fost zile in care am baut peste 10 cafele si iara-si nu m-a afectat.
Energizante lafel, pana acum poti sa ii numeri pe degete pe cei care au murit din ele si aia aveau defapt probleme de inima.

Cu zaharul iara te inseli. Nu-ti trebuie cantitati mai mari de zahar dupa ce ii se duce efectul, crezi ca face parte din categoria drogurilor grele ?

Nu ii se duce nici un efect, zahar-ul stimuleaza creierul si toate simturile, nu le dau peste cap. Zaharul (ma refer si la fructe si alte alimente bogate in carbohidrati) stilmuleaza producerea de endorfina in creier, substanta care in anumite cantitati stimuleaza producerea celulelor albe, adica stimuleaza sistemul imunitar.

Citeste mai mult aici: http://www.medicalstudent.ro/publicatii/serotonina-endorfina-ciocolata-si-fericirea.html